Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Poděkování "mým zdrojům" poznání

12. 9. 2023

Toto je součást mého textu "Mise Já jsem".

Jak jsem již psala, každý máme svou cestu, své učitele. Chtěla jsem jmenováním těchto lidí a knih poděkovat, za jejich vklad do mého rozvoje a zároveň ukázat, že mi to moje poznání nespadlo jen tak z ničeho nic do klína. 

Velice zřetelně si uvědomuji, i jak jsou významné moje osobní interakce s lidmi v mém životě, důvěra a otevřenost mnohých společných chvil.

Všem zmiňovaným průvodcům a mnoha dalším SPOLU lidem, situacím, místům … děkuji.
 

V roce 2008 jsem v brožurce pro tanečnice „Ukaž svoji krásu“ o knihách, které mě oslovily psala takto:

Každý máme svůj zdroj inspirace, někdo pozoruje přírodu, někdo sleduje televizi, někdo čerpá ze svého aktivního společenského života, někdo navštěvuje semináře, někdo čte … Já dělám od všeho trochu, avšak v knihách mnohdy nacházím odpovědi na otázky, které mi život přináší.

Kdesi jsem četla, že knihy, jež jsou „osvícené“, nám pomáhají vylaďovat se do harmoničtějších vibrací. Nevím, jsou-li knihy, jež mám ráda, zrovna osvícené, nicméně se k nim čas od času vracím. Třeba mezi nimi také najdete nějakou, která Vám bude mít co říct.

Bylo těžké vybrat ze stovek mě obklopujících knih ty nejzajímavější, a tak jsem se rozepsala pouze o těch, jež jsou mi nejbližší. Vždy je dobré knihy, někým Vám doporučené v knihkupectví vzít do ruky, prolistovat je a ověřit si, jsou-li pro Vás čtivé. Pokud Vám „nevoní“, nechte je v obchodě. Co se líbí mně, nemusí sednout Vám.

DVD the Secret – Tajemství (je i knižní verze, nicméně DVD mi přijde působivější) Krásná práce, ukazující sílu našich myšlenek, důležitost zaměření své pozornosti na věci, které si do života chceme přitáhnout... Jde o DVD zachycující podstatu přístupů k životu mnoha zajímavých lidí, např. : metafyziků, lékařů, psychologů, podnikatelů, poradců pro osobní vztahy, feng shuei, finance… (Doplnění z roku 2023 – dnešní úroveň poznání lidstva pokročila, nicméně v době svého vzniku bylo Tajemství revolučním počinem. Později byl ještě zajímavý film/dokument „Co my jen víme“ a v současnosti je takovýchto děl ještě mnohem více.)  

 

Čtyři dohodydon. Miguel Ruiz (Pragma) Prakticky velice použitelná kniha usnadňující naše soužití s okolím. Kromě jiného pomáhá uvědomit si rozdíl mezi realitou a našimi domněnkami, čímž nás zbavuje nerealistických očekávání.

Moc přítomného okamžiku – Eckhar Tolle (Pracovní kniha) mám doma i klasickou knihu tohoto názvu, ale k té se nevracím (Pragma) Báječný průvodce životem teď a tady. Nádherně popisuje, jak využít minulost, jak vnímat budoucnost, a hlavně jak užívat přítomného okamžiku.

Uvidíte to, až tomu uvěříte - Dr. Wayne W. Dyer (Pragma) Kniha pojednává o jednotě, o nenáhodných náhodách, o principu hojnosti, o svobodě, již můžeme prožívat díky nepřipoutanosti k věcem, lidem, důležitosti ... Mám ji přes 10 let a stále se k ní ráda vracím.

Svět bez hranic – Joe Vitale a Ihaleakala Hew Len (www.cintamani.cz) Tuto knihu mám krátce, přesto věřím v hodnotu jejího poselství. Popisuje příběh psychologa, jenž léčil v psychiatrické léčebně trestně stíhaných pomocí havajské metody. Ta spočívá v harmonizaci sebe a svého okolí skrze přijetí vlastní zodpovědnosti za vše, co se kolem nás odehrává, a následně čištěním energií lásky. Může to znít až bláznivě a zjednodušeně, nicméně pokud by se přidáním drobné očišťující formulky „Miluji tě“, věci kolem nás zlepšovaly, proč ne. Nic to nestojí a co když na tom něco je? Nemyslím, že by se tato metoda měla brát jako náhrada profesionality napříč obory, spíš ji vnímám jako zajímavý doplněk běžného života.

Osobní síla skrze uvědomění – Sanaya Roman (nakl. Šťastní lidé) O uvědomění si sebe samých. O energiích kolem nás.

Ovlivňováni reality – Vadim Zeland (Eugenika) toto je náročnější čtení. Mám oblíbené díly 1, 2 a 5. V podstatě tyto knihy ukazují existenci tzv. prostoru variant, ve kterém se nachází mnoho možností, jak se může projevovat náš život. První díl vysvětluje zákon rovnováhy a proč nám občas život zamíchá karty, pokud ho narušíme. Vysvětluje princip transurfingu. Druhý díl navazuje a ukazuje, jak dosáhnout sladění citu a rozumu a jak si vybírat ty své věci. Pátý díl je praktický. I ve všech dalších je něco podnětného, ale pro začátek můžete nehlédnout do některého z těchto 3.

Deepak Chopra – Sedm duchovních zákonů úspěchu (Pragma) drobná knížka, nad jejíž komplexností vždy znovu a znovu žasnu. Ráda se k ní vracím i po přečteních jiných děl a vždy mám pocit, že takovýhle „výběr“ mohl udělat jen opravdu výjimečný člověk, protože se v ní schází mnoho poznání.

Mapy extáze – Gabriela Roth (nakl. Radost) zajímavá kniha, v níž autorka popisuje svůj život s tancem z pohledu taneční terapeutky. Pracuje mimo jiné s tancem, strachem, hněvem, smutkem, radostí a soucítěním.

KI v každodenním životě aneb základní principy jednoty ducha a těla– Koči Tohei (Votobia) Kniha jednoho z předních učitelů Aikida, v níž je kromě jiných životních mouder krásně popsán vztah učitele a žáka.

A když o tom tak přemýšlím, tak by bylo ještě správné jmenovat pár zdrojů, se kterými jsem se potkala v prvních letech po revoluci 1989, když tato literatura začala vycházet. Mé první knihy z oblasti osobního rozvoje, byly Myšlením k bohatství od Napoleona Hila, Jak získávat přátele a působit na lidi od Dale Carnegieho a Peníze jsou moji přátelé od Phila Lauta (u nějž jsem byla i na semináři), dále knihy typu Základní kniha o energiích. Semináře a knihy o Sylvově metodě a Reiky. Pan Jim Rohn, který byl v Herbalife „naším“ firemním filozofem úspěchu a jehož přednášky mě léta provázely a pomohly pochopit mnohé. Jeho moudrost, klidný a jasný projev, široký záběr, krásné příklady, řečnická vyciselovanost, víra byly vždy inspirující, podněrné, ukotvující. Anthony Robbins jehož eminář v LA byl ohromující. Deepak Chopra, v jehož Ajurvedském centrum v Kalifornském městečku jsem se pár dní nechala hýčkat, dostala jsem svou první, osobní TM mantru a mnoho inspirace. A nemohu opomenout osobní zážitky s Arménskou bionergoterapeutkou Gretou Harutynian.

( odkaz na původní  brožurku https://www.karima.at/clanky/20-let-v-usti/z-naseho-archivu.html )

 

V roce 2021, jsem v poděkovaní na webu psala o těchto lidech. Mnohé jsem potkala osobně v různých dobách, některé pak online.

Pro své „poznání“ mám své zdroje životní zkušenosti, knihy, přednášky, přátele, duchovní učitele, vlastní inspirace, které mi přijdou z vesmíru…  Některé z nich nyní jmenuji:

Kalyani Sofie Sarras - za Světlo ženy, Setkávání vizionářek, mnoho osobních prožitků, "třpyt prázdna" a pestrá hluboká uvědomění, která mi někdy docházejí po letech ...

John Hawken - za setkání se stíny v průběhu ročního Tantrického výcviku, za poznání Gabi, za hluboké prožitky na pouti po stopách Máří Magdaleny v jižní Francii a na "těhotenském" putování po magických místech v Cornwelu ...

Jarka Matušková, ke které jsem se dostala, když měl syn jako maličký ekzém a následně jsem si pár let užívala jejího provázení. Její na jednoduché, praktické otázky typu " Je to moje, nebo je to cizí " mi sem tam vyvstanou do dnes a její přijetí a pojetí boží reality se mi vždy velice líbilo. 

Zdenka Miarková - za společnou tvorbu, sdílení, tvojí sílu a umění odpovídat na mé všetečné otázky. Za tvé vhledy, zemitost, přirozenost. Za uchopení důležitosti kvality Svobodné vůle ...

Nicolai Balkow - za provedení procesem scelování - práce s emocemi

 

Blanka Sudíková – vodní šamanka – za to že v rámci Plaváčka vytváří léta prostředí kde jsem mohla s Danem plynout, sžívat se s vodou a potkávat zajímavé lidi a nedávno za spolu provázení s Lucií Groverovou na semináři proKLIÍNání.


Mnoho BICOM školitelů v oblasti biorezonance.

Knihy (Vadim Zeland - ovlivňování reality, Osho, Miguel Ruiz, Deepak Chopra ... ),  online a i na živo Jiří Ledvinka (např rozhovor Dobré rady pro všechny časy), Teal Swan, online a knihy Mama Gena za zvědomení kvality potěšení  ... rozmanití přátelé se kterými jsme si skvělými ukázkami lidské pestrosti a originality ....

( odkaz na příspěvek, kde jsem ke konci děkovala https://www.revitalizacni-centrum.cz/clanky/ruzne-jako-blog/integrace-kvalit.html )

 

Doplnění poděkování 05/2023 v souvislosti s psaním příspěvku „Mise Já jsem“

V posledních 2 letech mě výrazně ovlivnilo i několik školitelů biorezonance od nás i ze zahraničí, včetně pana Antonína Adamiše, který se více zabývá duchovní složkou biorezonančního působení. Předestřel přede mě mnohem širší vnímání úrovní, na kterých vzniká a projevuje se a může "léčit" to, čemu ve výsledku říkáme nemoc.  

Pro můj osobní posun byly důležité prožitkové semináře kvantry, které vedl Tomáš Michal a mohla jsem se tam dotýkat témat masek, bytí ve své síle, uvidění vesmírné podpory, proudění, bolesti, hravosti.

Dále čistící kurz – práce s emocemi Be true Moniky Webster a jejího týmu. Kde jsem uvolnila několik dílčích a jedno mé veliké životní téma, kterým bylo z jistého důvodu "strach z mužů" a odevzdání své vnitřní síly skrze částečný akt znásilnění.  

Také již zmiňovaný Jiří Ledvinka. Některé části jeho přednášky „Dobré rady pro všechny „(tu o vztazích která je cca v 46 minutě a trvá do 15 minut) jsem viděla určitě více než 50x, jeho slova mi dodávala klid. Mám z nich dokonce výpisky. Viděla jsem i mnohá další videa, 2x navštívila besedu, kde byl osobně a vždy se tam zeptala na jednu otázku, která pro mě byla v dané chvíli důležitá.

V této době (jaro 23) jsem viděla ještě 2, nebo 3 čerstvá videa s paní Zdenkou Polrajchovou, která podle mě skvěle povídá o svém prožitku pobývání v božství a zmiňuje i svou práci s Bicomem. Mimochodem prvně jsem ji viděla přednášet před 6 lety, kdy nás - Bicom terapeuty školila. Její téma bylo podložené osobní zkušeností a znělo: „Možnost biorezonanční podpory při nádorových onemocněních“.

V přijetí myšlenky, že je vše dobré mi na jaře 2023 pomohlo 6 starých videí Staré Křečany s paní Ivou Adamcovou, ale není to podle mě tak úplně jednoduché poslouchání. Před zhruba 10 lety jsem byla na její přednášce a tehdy to nebylo nic pro mě. A tak letos, než jsem se rozhodla si poslechnout těch 6 videí, jsem se na doporučení brášky nejprve podívala na její rozhovor s panem Lukavcem z FB Zákony Bohatství, který trval jen necelou hodinku. 

 

Doplnění únor 2024, před zahájením projektu "Esence ženy v pohybu"
V této době (zima 23/24) mě velice ovlivnilo několik zážitků.
 

Relaxační pobyt s Pavlínou Stránskou a Zdenkou Polrajch. S možností si se Zdenkou osobně popovídat na téma Můžu protože JSEM a o biorezonanci byla nesmírně podnětná.

Transformační pobyt s Johnem Hawkenem a jeho ženou Kateřinou na Bali, kde jsme podpořeni místním klimatem prožívali zajímavé relaxační a čistící procesy. Pod Johnovým vedením jsem prošli transformační zkušeností týkající se našich nevědomých, blokujících přesvědčení.    

Metodický kurz Terapie tancem s Jaroslavou Dosedlovou. Psycholožkou, která velice hezky propojuje tanec a jiné sebepodporující metody.

Anglický on line kurz DUALITY vedený intuitivním léčitelem Jeffrey Allenem. Mi přináší vysvětlení mnoha mých zážitků a praktické nástroje pro práci s energií. Témata o kterých mluví jsou věci, se kterými se setkávám léta a on mi přináší jejich pojetí z energetického hlediska. Vnímám jejich užitečnost v současnosti a o některé jsem se již začala dělit s dalšími SPOLU lidmi. 
 

                                             Děkuji všem a všemu za inspiraci ...

Navíc děkuji za 2 krásné obrazy, které zde sdílím Osvoboď se (lotos) a Kouzlo věků (Všeobraz), které mi na objednávku nacítila a namalovala Jana Kosculics Valouchová – FB transformační obrazy pro změnu.